EĞİTİM

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üç aylık yaz tatilinin ardından 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmen için 2015-­2016 eğitim öğretim yılı başladı.

Abone Ol


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üç aylık yaz tatilinin ardından 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmen için 2015-­2016 eğitim öğretim yılı başladı.

Kdz.Ereğli'de yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. İlçe genelinde köyler dâhil olmak üzere 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmen, 2015-­2016 eğitim öğretim yılı ilk ders ziliykle başladı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde İzmirlioğlu İlkokulu'nda program düzenlendi.

Programa Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İzmirlioğlu İlkokulu Müdürü Orhan Köse, hayırsever İzmirlioğlu Ailesinden Yaşar İzmirlioğlu Gök, yeğeni Ahmet ve Mehpare Güney İzmirli, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz; öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte yeni eğitim öğretim yılına başlamış olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

KORKMAZ, "TEKLİ EĞİTİME 5 OKULUMUZU DAHA KAZANDIRDIK"

Korkmaz, ilçede 146 eğitim kurumunda 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmenin bugün itibariyle eğitim öğretime başladığını söyledi. Korkmaz konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: : "İlçemiz birinci eğitim bölgesinde bulunan okullarımızdan Nimet İlkokulu, Dikmen İlkokulu, Gazi İlkokulu, İhsan Yılmaz İlkokulu ve bu yıl eğitim öğretim yılına başlayan Ereğli İlkokulu tekli eğitime başlamıştır. Bu çalışmalarla 2017­-2018 eğitim öğretim yılına kadar ilçemizde tekli eğitime geçiş hedefimize hızla yaklaşmaktayız. Bu geçiş döneminde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarımız ile velilerimize teşekkür ediyoruz. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim."

"MADENOĞLU DA TEKLİ EĞİTİM ÖĞRETİME GEÇİLMESİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ"

Programda konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu da sözlerinin başında yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmasında veli, öğretmen ve öğrencilere önerilerde bulunan Madenoğlu, öğrencilerin kaliteli bir eğitim alabilmesi ve başarılı olabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Madenoğlu, ilçe eğitimine bulunduğu katkılarından dolayı İzmirlioğlu Ailesine teşekkür ederek, "Bu ailenin geçtiğimiz aylarda rahmetli olan büyüğü Hacı İbrahim İzmirlioğlu'na ve diğer aile üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugüne kadar eğitime ve diğer alanlara olsun yaptıkları ve yapacakları katkıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Şüphe yok ki hayırsever vatandaşlarımız sayesinde devlet okullarına ilave okullar yapılacak ve eğitim öğretimimizin alt yapısı, fiziki kapasitesi artacaktır. Okullarımızın çok azında tekli öğretim var. Tekli eğitim yapmak eğitim ve öğretimin kalitesini yükselttiği gibi ikili eğitim yapmak ta eğitim ve öğretimin kalitesini düşürmektedir. O itibarla bu konuda biz devlet olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Ama hayırsever vatandaşlarımızdan da bize destek olmalarını daima bekleyeceğiz."

"DEDESİNİN OKULU'NDA 1. SINIFA BAŞLADI"

Yeni eğitim öğretim yılında İzmirlioğlu İlkokulu'nda eğitim öğretim hayatına başlayan merhum İbrahim İzmirli'nin torunu, Ahmet&Mehpare Güney İzmirli'nin kızları 1. sınıf öğrencisi Melek İzmirli'de günün anlam ve önemine ilişkin duygularını paylaştı. Minik İzmirli; dedesinin adıyla anılan okulda okumaktan gurur duyduğunu belirterek, "ben ve arkadaşlarım çok çalışarak okulumuzun ismini en güzel şekilde duyuracağımıza söz veriyoruz."dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okudukları şiirr ve komposizyonların ardından, Kaymakam Nazım Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve Okul Müdürü Orhan Köse ve 1. Sınıfa başlayan Melek İzmirl'inin birlikte ilk ders zilini çalarak eğitim öğretim yılına 'Merhaba' denildi.






Haber : Değişim Haber Merkezi

Abone Ol