GÜNDEM

AB PROJESİ İÇİN İLK TOPLANTI YAPILDI

Ereğli Belediyesi, Ereğli Kent Konseyi ve Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ortak projesi olan "Yangın Müdahalesinde AB Standartlarının İncelenmesi" projesi için açılış toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Abone Ol

Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün proje sahibi olduğu, Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Karadeniz Ereğli Kent Konseyi ile Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün proje ortağı olarak yer aldığı, 2013 Şubat genel teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunulan ve kabul edilen 'Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Vinci Mesleki Eğitim Programı" kapsamındaki 2013-1-TR1-LEO02-49414 no'lu "Yangın Müdahalesinde AB Standartlarının İncelenmesi" başlıklı projenin açılış toplantısı, 21 Ağustos 2013 günü Bartın Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldığı bildirildi.


Toplantıya; Bartın Belediyesi'ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, proje irtibat kişisi Mustafa Bulut, itfaiye erleri Rical Okan, Öner Genç ve Hüdai Kuru ile Karadeniz Ereğli Belediyesi'ni temsilen Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Yazı İşleri Müdürü ve Kent Konseyi Sorumlusu Murat Çetinel, Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz katıldı. Katılımcılar, projenin içeriği, katılımcı seçimi, faaliyetleri ve programı hakkında görüş alışverişinde bulundu.



Bartın'da gerçekleştirilen açılış toplantısı ile ilgili olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı aracılığıyla bilgi veren Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, proje kapsamında ağırlıklı olarak itfaiye personeli olmak üzere Bartın İtfaiye Müdürlüğü'nden 6, Karadeniz Ereğli İtfaiye Müdürlüğü'nden 6, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi'nden 6 ve Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 3 olmak üzere toplam 21 kişinin Almanya'nın Regenstauf şehrine gideceğini bildirdi.



Ateş, açıklamasında, bu kişilerin acil durum stratejisi oluşturabilen, gerçeğe yakın simülasyon deneyimi ile yangın anında kayıpları azaltmak ve etkin müdahalenin sağlanması konularında mesleki staj eğitimi almalarının sağlanacağını ifade etti. Muhammet Ali Ateş, ayrıca, projede her iki belediyenin itfaiye çalışanları ile Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin yangın stratejisi oluşturma, yangın kontrolü ve söndürme, yangın simülasyonu eğitimi ile kurtarma tatbikatı alanındaki yeni öğrenme, öğretme ve temel beceri kazandırma yöntemleri konusunda tecrübelerini artırmanın temel öncelik olacağını kaydetti. Ateş, şöyle dedi:


"Ayrıca, yangın müdahalesinde yapılan çalışmalara Avrupa boyutu kazandırmak, yapılan işin niteliğini ve kalitesini artırma, çeşitli potansiyel iş birlikteliklerine yardımcı olmak, ortak paydaşlarımızla yangın olayları sonrası karar mekanizmalarına yön vermek, edinilen bilgi ve becerileri bölgemizde/ilimizde uygulamaya dönüştürerek görülen eksikliklerin tamamlanmasına kamuoyu oluşturulmuş olacaktır. Bu sayede tüm Avrupa'da yaygın gönüllü itfaiyeciliği önce illerimizde (Bartın ve Zonguldak) sonra bölgemizde yaygınlaştırmak, eğitimler ve sertifikalarla sürekliliğini sağlamak arzusundayız. Böylelikle gönüllü itfaiyeciliğin altyapısının oluşturulması ve eğitim yöntemleri ile sürdürülebilirliğin sağlanmasına engelli vatandaşlarımızın da dahil edilmesi sağlanacaktır."


Haber : cihan

Abone Ol