YAŞAM

AKÇAKOCA'DA NERELERE GİTMELİ?

Deniz'i balık, karası fındık olan bir sahil kenti Akçakoca. İklimiyle, İstanbul ve Ankara'ya olan yakınlığıyla tatilcilerin vazgeçilmez adresi olan iç turizmin gözde tatil beldesi... Düzce iline bağlı olan bu kente geldiğinizde görmeniz gereken tüm yerleri sizin için araştırdık.

Abone Ol

1950'lerde turizm merkezi olarak öne çıkan Akçakoca bugün hala plajlarıyla ve tarihi yerleriyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor.



Yılın dört mevsiminde bir başka güzelliğin hakim olduğu Akçakoca'da, gezilip görülecek yerler olduğu gibi yapılabilecek birçok aktivitelerde mevcut. Ayrıca bölgenin ekonomik ürünü taze fındığı ve fındık mamullerini, bölgeye özel meşhur dağ çileğini ve reçelini, böğürtlenini, nefis kestane balını tadıp satın alabilirsiniz.





AKÇAKOCA'DA NASIL GEZİLEBİLİR?



Ceneviz Kalesi:Şehir merkezine 3 km. uzaklıda olup eşsiz panaroması, piknik ve mesire alanları, mavi bayraklı plajı ile ünlüdür. Dördüncü Haçlı Seferi için Venedik gemileri ile İstanbul'a gelen ve çoğunluğu latin olan Haçlı ordusu konuk olarak girdiği İstanbul'u zaptetti. 1204'den 1261'e kadar süren "Latin İmparatorluğu" döneminde Karadeniz kıyılarında da egemenlik görüldü. Ceneviz Kaleside bu dönemden kalmadır. Kalenin surları moloz taşlarla ve kiremit kullanılarak yapılmış. Girişte görülen yüksek bölüm kalenin kulesidir. Kale avlusu içinde günümüzde "Dilek Kuyusu" olarak bilinen ve niyet tutulup bozuk para atılan 5.30 metre çapındaki derin çukur aslında kalenin su ihtiyacını karşılayan sarnıçtır.



Aktaş Şelalesi:İlçenin en yüksek bölgesinde olup 9 km. oto 2 km. yürüyerek ulaşılan bir doğa harikasıdır.


Sarı Yayla Şelalesi: Sarı yayla köyünde bulunan şelalemiz merkezden 10 kilometre uzaklıktadır. Berrak akan suyuyla yeşille adeta kucaklaşmıştır.



Fakıllı Mağarası:Son yılların en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. 3 metrelik bir giriş tünelinden sonra inanılmaz görüntülerin olduğu galerilere ulaşılmaktadır. Şehir merkezine 8 km.dir.



Cumayeri:Piknik alanı olarak düzenlenmiş olup eski bir hamam kalıntısı, camisi ve Evliya Ahmet Dede Türbesi ile tarihi ve dini bir misyon üstlenmiştir. Alan ulu çınarları ve yanı başındaki akar suyuyla bir dinlence yeridir.



Mehmet Arif Köşkü ve Mahalle Evleri:Özel bir mimariye sahip kimileri restore edilmiş, kimileri ise orijinal yapısıyla Akçakoca'nın merkezinde bulunan bu evler görülmeye değer özelliktedirler.


Çayağazı Cami: Çayağzı köyünde bulunan Orhangazi tarafından yaptırılan 125 yıllık Orhangazi Camii çandı tekniğine uygun olarak birbirini geçirilen uzun kütüklerle çivisiz olarak tamamen aslına uygun bir şekilde vakıflar genel müdürlüğü tarafından restore edilmiş çevre düzenlemesi Akçakoca kaymakamlığımızca yapılmıştır. Merkeze 10 km uzaklıktadır.



Karaburun Plajı: Karaburun plajı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Ev pansiyonları deniz ve eğlence yerleri lokantaları bulunmaktadır. Tatilinizi geçirmek için güzel bir yerdir.


Kurugöl Kanyon ve Şelalesi:Düzce iline 53 km, Akçakoca ilçesine 14 km uzaklıktadır.Yolları asfalt olup, oksijeni bol ormanları, asırlık kayın ağaçlarıyla süslenmektedir. Kurugöl köyüne çıkıldıktan sonra, Akçakoca, Karasu, Kocaali, Ereğli ve Alaplı gibi bölgeler ayağınızın altında kalmaktadır.mutlaka yazın, ilkbahar ve sonbaharda gezilmeli ve görülmelidir. turistlik bir yerdir . Bu güzelliği kaçırmayın



Melen Çayı'nda sarp kayalarla kesilmiş sahil boyunca ve şelale güzergahında doğayla içiçe
yapılan rafting görülmeye değerdir.





Haber : Evrim Çağırıcı

Abone Ol