YEMEK

DERİN DONDURUCU NASIL SAĞLIKLI KULLANILIR?

Derin dondurucular özellikle son yıllarda kadınların kurtarıcı mutfak ürünlerinden.

Abone Ol

Mevsiminde bulunması güç olan besinleri saklamak, dilediği her an ulaşılmasını sağlamak içinse birebir. Ancak derin dondurucunuzdan iyi bir verim alabilmek için saklama koşullarını, paketleme şekillerini, hangi gıdaların kolaylıkla saklanabileceği gibi birçok püf noktasını da bilmeniz gerekiyor.

Saklama sırasında en çok dikkat etmeniz gereken nokta ise; besinleri gruplandırmak.

Sebzeleri saklamak için öncelikle yıkayın ve iyice süzülmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz boyutta doğrayarak, porsiyonlar halinde poşetlere ayırın. Donmuş sebzelerinizi kullanma aşamasında çözülmesini beklemeden, dondurucudan alındığı gibi pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Domates, bamya, bezelye, yeşil fasulye, ıspanak gibi sebzeleri kolaylıkla derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Derin dondurucuda meyve saklamak istiyorsanız, olgunlaşmış meyveleri tercih etmelisiniz. Meyvelerin kararmasını önlemek için paketlemeden önce su katılmamış hakiki limon suyuna bulayabilirsiniz. Çilek,vişne, böğürtlen gibi saklanması kolay meyveleri dilediğiniz zaman reçel, marmelat ya da yaptığınız kek ve pastaları süslemek için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dondurucuda saklamak istediğiniz besin et ise, bunun için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yemek türüne göre gruplara ayırmak. Kıyma, kemikli et, kuşbaşı gibi ayrı ayrı bölümlere ayırarak muhafaza etmelisiniz. Saklamak istediğiniz gıdaların uzun ömürlü olmasını istiyorsanız yağsız et tercih etmelisiniz. Çiğ olarak saklayacağınız kırmızı etlerin ömrü en fazla 5 ay, çiğ tavuğun en fazla 9 ay, balıkların derin dondurucuda saklanma ömrü ise en fazla 3 aydır.

Börek, kek, pasta gibi tüm hamur işlerinide kolaylıkla derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hamur işlerini yeni hazırlanmış ve ılık halindeyken porsiyonlara ayırarak dondurabilir,hamur işleri türlerine göre en fazla 6 ay saklayabilirsiniz.


Haber : Haber 7

Abone Ol