DOLGU VE PROTEZ TEDAVİLERİNDE SON TEKNOLOJİ
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'ne alınan son teknoloji CAD/CAM cihazıyla sağlık hizmeti sunumunda uluslararası standartta çalışmalarını yürütüyor.2015 yılında alınan 1 adet frezleme ünitesi, öğrenci eğitim modülü ve Protetik Diş Tedavisi ile Restoratif Diş Tedavisi ve Endodonti kliniklerinde kullanılmak üzere 2 adet ağız içi tarayıcı hizmete alındı. Bu kliniklerde CAD/CAM cihazı ile diş tedavileri öğretim elemanları tarafından yapılmaya başlandı.
B.E.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi bu teknoloji sayesinde tek seansta diş renginde porselen dolgular, kişiye özel estetik diş uygulamaları, dişleri kesmeden estetik lamina uygulamaları yapılmaktadır. CAD/CAM cihazının hizmete alınması B.E.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerine birçok avantajı da getirmiştir. Geleneksel ölçü alma yöntemlerini ortadan kaldırmış ve bekleme süresini kısaltmıştır. Geleneksel tedavi yöntemleri ile yapılan ve uzun sürede tamamlanması mümkün olan protez ve estetik dolgular bu teknolojinin kullanımı ile sayesinde saatler içinde tamamlanabilmektedir. Amalgam veya kompozit dolgu materyalleri yerine daha dayanıklı ve sağlıklı olan Zirkonyum ve Seramik gibi materyaller kullanılarak üstün özellikleri olan restorasyonlar yapılabilmektedir. Daha iyi restoratif materyallerin daha kısa süre içinde elde edilmeleri sağlanmaktadır.
Diş Hekimliği Fakültesi Endotonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel Koçak yaptığı açıklamada "Tek seansta protezler ve dolguların tamamlanması bu sisteme değer katan en önemli avantajlarındandır. Bu özellik hem hastalar hem de hekimler için zaman kaybının önüne geçmektedir. Ayrıca tek seansta restorasyonun tamamlanması ölçü alma ve geçici protez yapımı gibi işlemleri ortadan kaldırarak ve seanslar arasında istenmeyen diş hassasiyetlerini önlemektedir. Protez üretimi mikron seviyesinde hatasız gerçekleştirildiğinden uyumu çok yüksek olmaktadır." dedi.
Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslin VELİOĞLU ise "Diş hekimliği öğrencilerimizin, eğitimleri sırasında bu cihaz ile entegre eğitim modülü sayesinde güncel yöntemleri kullanarak dijital teknoloji desteği ile el becerilerinin geliştirmesi sağlanmaktadır. Dijital diş hekimliği teknolojisi desteği ile fakültemizden mezun olacak diş hekimlerinin ve uzmanlık öğrencilerinin meslek hayatlarında başarıları arttırmaktadır." dedi.
Rektör Özer: "Hastanemize alınan dijital cihazlar eğitimde ve sağlık hizmetinde memnuniyeti arttırmaktadır."
2015 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sağlık alanında çok önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: "2015 yılında sağlık alanında alt yapı çalışmalarında çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Günümüzde diş hekimliğinde dijital teknolojiler eğitime ve sağlık hizmetine değer katmaktadır. Bu teknolojinin en önemli cihazlarından olan CAD/CAM cihazı kliniklerimizde etkin olarak kullanılmaya başlanmıştır. Hizmete alınan CAD/CAM cihazı hem öğrenci eğitiminde hem de sağlık hizmeti sunumunda niteliği uluslararası standartlara taşımaktadır. Diş Hekimliği Fakültemiz ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz geniş donanımı ile hizmet kalitesini güçlendirerek eğitim ve sağlık hizmeti çalışmalarına devam ediyor." dedi.
Haber : Değişim Haber Merkezi
ETİKETLER : Yazdır