Elektrik faturaları yüksek gelenler dikkat!
&8220;Elektrik sayaçlarındaki fabrikası hatası&8221; tüketiciye kesildi. Kullandığı elektrikten fazla fatura ödeyen tüketiciler elektrik dağıtım şirketlerine dava açmaya hazırlanıyor.
Elektrik faturanız birden bire normalin çok üzerinde gelmeye başladı ise bir hata var demektir.
“30 bin tüketicinin faturası hatalı”
“Evde kiracı oturuyor. 3 yıldır elektrik faturalarını düzenli ödemiş. Elektrik sayacı fabrika hatalı olduğu için elektriği zamanında kiracıdan eksik kesmiş. Şimdi elektrik sayacı hatalı diye ikaz geliyor. 394 TL borç varmış ve 5 gün içinde ödenmezse elektriği keseceklermiş. Bu ne saçmalık ya fabrika hatasıysa bunu fabrikayla halledin kiracının yıllardır harcadığı elektriğin eksik hesaplaması üzerine neden kalan faturayı ev sahibi ödemek zorunda. Bir de müşteri temsilcisi 30 bin müşterinin başına bu durumun geldiğini söylüyor. Kilowatt hesaplaması yapıldı. Kiracı 1 yılda 373 Kilowatt ödemiş ama 1395 Kilowatt elektrik parası ödenmemiş. Elektrik sayacı fabrika hatalı olduğu için eksik hesaplamış. Dava açacağım bu nasıl bir saçmalıktır ya?”
3 ay fazla fatura ödedi
“Elektrik faturalarımın 3 ay üst üste yüksek gelmesi nedeni ile şikayette bulundum. Gelen ekipler sayacımı değiştirip gitmişler. Sayacımın fabrika hatasından dolayı bozuk olduğunu öğrendim. Çağrı merkezi eski faturalarımdan alınan fazla miktarın geri ödenmesi için şahsen başvurumun gerektiğini söylediler. Başvuruya gittiğimde müşteri temsilcisi de sayacımın fabrika hatalı olduğunu 3 aydır fazla fatura bedeli ödediğimi kabul etti. Uzun uğraşlardan sonra bana fatura itirazı şeklinde matbu form doldurttu. Dilekçe numarası da aldım. Elektrik faturanız fazla geliyorsa mutlaka sayacınızı kontrol ettirin.”
Deveci: Faturanız fazla geliyorsa dikkat!
“Elektrik faturanızın normalin çok üzerinde geldiğini ve bu durumda bir hata olduğunu düşünüyorsanız vakit kaybetmeden öncelikle elektrik sayacınızı kontrol etmeniz gerekir” diyen Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Elektrik faturaları kesildiği andan itibaren kişiye ulaştırılmış kabul edildiğinden yanlış fatura bedeli oluşması durumunda itiraz için 15 gün süre tanınmaktadır.
15 günlük süre içerisinde itiraz yapıldığında sayaç görevliler tarafından tekrar okunarak varsa bir hata düzeltilir ve eski faturayı ödemeden yenisini ödeyebilirsiniz.Ancak 15 günlük süre geçilmişse tüketicinin elektrik faturasını ödemesi gerekmektedir.Fatura ödendikten sonra tekrar yazılı bir şekilde itiraz edilerek düzeltme yaptırılabilir.Düzeltme yaptırıldıktan sonra tüketicinin kendisine ait banka hesabına fazla ödemiş olduğu meblağ iade edilir” uyarısında bulundu.
Haber :