GÜNDEM

EREĞLİLİ İŞ ADAMLARINA NE ANLATILDI?

Kdz. Ereğli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERİD), 'Gelecekte var olma, kümelenme' konulu konferans düzenledi.

Abone Ol

Kümelenme alanında uzmanlaşmış Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ'in konuşmacı olarak davet edildiği konferansa Ereğli Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Murat ÇAPAR, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Kokteylin ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Ereğli Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Murat ÇAPAR, "Yeni üretim tekniklerini takip etmek, ihtiyaçları analiz etmek, dünya pazarının nabzını tutmak zorundayız." dedi.

ÇAPAR, şunları söyledi: "Belli standartları yakalamak zorundayız. Yeni üretim tekniklerini takip etmek, ihtiyaçları analiz etmek, dünya pazarının nabzını tutmak zorundayız. Bunların hepsinin üstesinden belki çok güçlü bir sermaye yapısı ve çok fazla insan kaynağı ile gelebilmek mümkün olabilir fakat takdir edersiniz ki işletmelerimizin neredeyse yüzde doksan dokuzunun böyle bir gücü yok. İşte bu noktada birlikten güç doğar kavramının ticari üsluptaki karşılığı olan kümelenme kavramı devreye giriyor. Kümelenme işletmelerin mevcut ticari çarkta kaybolup gitmemesini sağlayan, başka bir ifadeyle kaybedenin hiç olmadığı, kümede yer alanların tümünün kazandığı bir çalışma modeli. Bir araya gelmek ve birlikte çalışmak, neredeyse her zaman ve her konuda verimli bir yöntemdir. Bu nedenle hepimiz eğitim ya da iş hayatında bir küme, grup ya da ekip çalışması içerisinde bulunmuşuzdur. Günümüzde ise bu tür çalışmaları sadece bizlerin değil, işletmelerin de kullandığını görüyoruz." Dedi

PROF.Dr.GÜVENÇ: 'Komşusu AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR"

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ ise "Böyle zor bir konuyu şiirle nasıl anlatacağız bir bakalım. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir'. Bu veciz uyarı kültürümüzün tam kalbinden gelmektedir. Bunun anlamı bir parça ekmek veya bir tas mercimek midir? Bu devirde artık açlığın ve tokluğun ölçü birimi bilgidir. Açlık bilgiye sahip olanlar ile olmayanlar arasındaki dengesizliktir. Bu nedenle üniversitelere ağır sosyal sorumluluklar yüklenmiştir. Üniversiteler ya bu ağır sorumluluğun altında ezilecek ya da bölgesel kalkınma için aktif rolünü üstlenecek. Bunu izah edemeyen üniversiteler peygamberimizin sevgisini kaybedecektir. Bu model Peygamberimiz (SAV)'in ortaya koyduğu kümelenme modelidir. Bunun sahibi o. Peygamber Efendimiz ne diyor? İlim Çin'de de olsa gidip alın öğrenin diyor. 1400 sene önceki Çin'i düşünün, Arabistan'ı düşünün. Ne uçak var, ne oraya kadar gidecek yeri var, ne otomobil var, ne tren var. Hiçbir şey yok. Yayan gidecek. Ya da deveyi alıp gidecek. Ve on yılda zor gidecek. Ve oraya varana kadar dağları aşacak. Gölleri aşacak, ormanı aşacak. Belki hiç varamayacak. Kaç mevsim geçecek. Yani buradaki Çin nedir biliyor musunuz? İlim öğrenmek için ne kadar çok fedakârlık gerekiyorsa gereksin bunu yap diyor. 24 saat uyuma, gece gündüz çalış, her türlü sıkıntıya katlan, ilmini artır diyor. Bakın bunu kim diyor. Bu kültürü kuran insan diyor." şeklinde konuştu.


Haber : cihan

Abone Ol