Hamdi Uçar ve Hüseyin Uysal Değişim Radyo'da konuştu...
Hamdi Uçar ve Hüseyin Uysal Değişim Radyo'da konuştu...
AK Parti Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, "Milletvekillerimiz parlamento çalışmaları dışında ofis tutacaklar. Vatandaşlarımız Ankara'da değil, yerinde, mahallinde çözüm için mücadele edecekler. Şahsım olarak bu bölgede bir ofis tutarak vekillik dönemimizde de bu tip faaliyetlerimizi yürüteceğiz" dedi.
AK Parti Milletvekili Adayı Hamdi Uçar Değişim Radyo'da yayınlanan ve Şenol Azman tarafından hazırlanıp sunulan Kara Tren programında seçim gündemine ilişkin görüşlerini anlattı. Programa Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuk olarak katıldı.
AK Parti Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, kendisinin listede üçüncü sırada bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi.
"Zonguldak doğumluyum, Zonguldak'ta ticaret yapıyorum. Tahsilimi Zonguldak'ta yaptım. Siyasette uzun yıllar görev yaptım. İlk defa AK Parti'ye üyeliğim oldu. AK Parti dışında hiçbir partiyle organik bağım olmadı. 2002 yılında en sıkıntılı yıllarından biriydi. Yeni bir siyasi lidere ihtiyaç vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bu partide ben de görev aldım. Merkez İlçe Başkanlığı, 8 yıl il başkanlığı yaptım. 2015 seçimlerinde aday adayı olmak için istifa ettim ama listeye giremedim. Bugün üçüncü sıra milletvekili aday adayıyım."
Uçar, listeye girmeyi bekliyor muydunuz sorusuna her adayın listeye girme beklentisi olmasının doğal olduğunu ifade ederek cevap verdi.
Hamdi Uçar "2015'te de beklentimiz vardı ama olmadı. Beklentimiz vardı. Geçmişte yaşanan olaylar, kavgadan gürültüden uzak olması adına genel merkezimiz böyle bir liste oluşturdu. Genel Merkezimizin bizden beklentilerine şık bir cevap vermek istiyoruz" dedi.
"BÖLGEDE OFİS AÇACAĞIM"
AK Parti açısından üçüncü sıranın zor bir sıra olmadığını savunan Uçar, şunları söyledi:
"1 Kasım seçimlerinde dördüncü milletvekiline çok yaklaşmış idik. Biraz daha çalışsaydık belki dördüncü sıra AK Parti'nindi. Bu seçim farklı olacak. Başkanlık seçim için, vekilik sınavı için ayrı ayrı oy kullanılıyor. Rakamsal olarak oy oranına bakarsanız bizim 196 bin oyumuz varken, CHP'nin 138 bin oyu var. İttifakla bu sayının çok daha fazla olacağına inanıyoruz. Bu konuda bir handikapımız yok. İnşallah biz dördüncü sıra milletvekilimizi meclise göndermek için çaba harcayacağız.
2002 ve 2007 yıllarında Çaycuma Devrek Filyos bölgesi ile Alaplı Ereğli bölgesinin oy sayısı aşağı yukarı aynıydı. O dönemde o bölgede de vekil yoktu ama yine de milletimizin büyük teveccühünü gördük. Bölgede olmasa da halkımız mikro değil, makro bakarak, sıralamada şu yok bu yok diye partiye tavır almadılar, destek verdiler. Bugüne geldiğimizde, Alaplı-Ereğli'de aday yok deniliyor. En sık iletişim halinde olduğum bölge Ereğli-Alaplı'dır. Bu bölgede genel merkezin bize imzalattığı bir format var. Milletvekillerimiz parlamento çalışmaları dışında ofis tutacaklar. Vatandaşlarımız Ankara'da değil, yerinde, mahallinde çözüm için mücadele edecekler. Şahsım olarak bu bölgede bir ofis tutarak vekillik dönemimizde de bu tip faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Burada ben olmazsam öbür vekil arkadaşımız bulunacak. Bu handikapı ortadan kaldırmış olacağız. Milletvekili tuttuğu ofislerde teşkilatlarla koordineli şekilde çalışacak. Milletvekili bölgeye geldiğinde ofisinde oturmayacak. Birtakım özel görüşmeler olur, başka şeyler olur. Hizmet alanını genişletmiş olursunuz. Muhalefet milletvekili var burada birinci sırada. Kaç defa vatandaşın etkinliklerine katılmışlar, onları dinlemişler. Ben Beycumalıyım. Aradaki mesafe 25-30 dakika. Bu boşluğu inşallah kapatacağız. Bir şeyi daha söylemek istiyorum. Konya'nın 42 ilçesi var. O zaman her ilçeden birer vekil mi olacak?"
"HERKES BU ÖRGÜTLERDE BİR YERE GELECEKTİR"
Faruk Çaturoğlu ve Fatih Çakır'ın çalışmalara katılıp katılmadığı sorusunu da yanıtlayan Uçar şöyle konuştu:
"Hepsi davamız adına, bölgemiz adına, kavgaların, çatışmaların ortadan kaldırılması adına herkesin bu sürece destek vermesi lazım. Son dönemde adaylık açıklaması yapıldıktan sonra birtakım aday tanıtım etkinlikleriyle sahaya indik. İki gün önce de Ankara'da aday tanıtım programı vardı. Bundan sonra meydanlardayız arkadaşlarımızla birlikte. Şunu ifade etmeliyim, 14 yıl yapılan her seçimde vekillerimize, belediye başkanlarımıza oy talep ettim. Bugün kendim ve partimiz adıma oy istiyorum. Dava arkadaşlarımızın da aynı duygular içinde olacağına inanıyorum. Tüm arkadaşlarımızın beklentisi listelerde yer almaktı. Kırgınlıklar olabilir, bunları il başkanlığımızda değerlendirdik, bazı arkadaşlarımız programlarımıza katıldılar, burada da katılacaklar. Kavgayla çatışmayla bir yere varılmıyor, bundan sonra yeni bir heyecanla, yeni bir anlayışla Zonguldak'a hizmet için hareket etmemiz lazım. Ben üç yıl bekledim, nasip olmadı, üç yılın sonunda listede yer aldık. Bu nedenle herkes bu örgütlerde hak ettiği yerlere gelecektir. Yeter ki kendi bölgeleri ve ülkelerine sahip çıksınlar."
"GÖÇÜN TEK SEBEBİ İŞSİZLİK DEĞİL"
Göç meselesine ilişkin bir dinleyici sorusunu yanıtlayan Uçar, "Büyükşehirlere bir akım var. Zonguldak'ta 600 küsur bin olan nüfusumuz bugün 600 binlerde. Bunun sadece işle ilgili olmadığını düşünüyorum. Sosyal hayatta, farklı yaşam biçimleri şeklinde. Sadece iş olmadığı için insanlar buradan göç ediyor görüşünde değilim. Bunu yaparken göç meselesini çözmek için ne yapmamız lazım, şehrimize yeni bir ivme kazandırarak şehrimize döndürmek, onları doğduğu yerde yaşatma adına birtakım çalışmalarımız olacak. Ben de göç konusundan musdaribim. Büyük Şehir dışında illerin problemi bu," dedi. Uçar, geçtiğimiz dönemde kendisine verilen tüm görevlere katıldığını söyledi.
Uçar, "Fatih Çakır'ın ilçe başkanlığı görevini almasının altında benim imzam var. Görev yaptığı bir arkadaşının listeye girmesine destek verecektir. Bunlar çalışmaz diye bir algı operasyonu yürütülüyor. Bizim teşkilatlarımızda herkes dava adına elini taşın altına koyacaktır diye düşünüyorum. Bu seçimde dış güçler de AK Parti'nin başarısız olması için farklı şekillerde seçime müdahale ediyor. O yüzden dava arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın bunları iyi gördüğünü zannediyorum. İnşallah bu seçim AK Parti adına güzel bir seçim olacak" dedi.
Vekil Adayı Uçar, Hüseyin Özbakır'ın temayüle katılmadığını, bakanlık için mi listeden alındığı konusunda herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti.
"ZONGULDAK İÇİN FİLYOS NEYSE, EREĞLİ İÇİN TERSANELER ODUR"
Eski Ereğli Devlet Hastanesi Binasının yeni yerine taşınma sürecinde il başkanı olduğunu ifade eden Uçar "Eski hastane arazisinin bir yükseköğretim kurumuna dönüştürülmesi için çalışma yapıldığını biliyorum. Muhalefet partisinin ortaya attığı, askeri alan ilanı konusu, bu bölgenin üniversite dışı kullanılır şeklindeki açıklamaya katılmıyorum. Üniversite kampusu yapılması konusunu sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi.
Ereğli tersanelerinde yaşanan sıkıntıların sorulması üzerine Uçar, "burası benim de içimi acıtan yerlerden biri" ifadelerini kullandı. Uçar, şunları söyledi:
"Tersaneler bölgesiyle ilgili daha önceki programda da bunu dile getirdim. Görevi bıraktığım zaman dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'na bir dosya hazırladım ve Ereğli Tersaneler bölgesine ilişkin bir dosya sundum. Burada ivedilikle Pendik'teki tersanelerin birazını buraya getirerek faaliyete geçirebileceğimizi ifade ettim. Bu konuları milletvekilliği nasip olmadığından takip edemedik ama Zonguldak için Filyos neyse, Ereğli için de tersaneler bölgesi Filyos gibi. Ekonomiye katkısı düşünülünce ayrı bir Erdemir havasında. Bunun Ereğli'yi çok hareketlendireceğini ve Alaplı'ya büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yarı atıl görünen bu bölgenin, savunma sanayisi veya Pendik tersanelerinde alınacak işlerle canlandırılması gerekiyor. O günkü konjonktürde yaş sınırları getirilmişti gemiler yenilenmesi gerekiyordu. Uluslararası firmalar bu engel ortadan kalkınca siparişlerini iptal etti ve bu bölge büyük sıkıntı yaşadı. Buralarda büyük yatırımlar var. Buranın hareketli olması için DLH birtakım projeler yaptı. Liman yaptı. Başbakanımız Binali Yıldırım gemilerden birinin denize indirme programına geldi. Sonraki süreçte cek caklarla konuşmamak lazım. Tersaneler bölgesinin bir an önce canlandırılması gerekiyor."
Alaplı çıkışındaki kantarla ilgili bir sürü sıkıntılar yaşandığını belirten Uçar, sektörel sıkıntıların olabileceğini, değişim ve dönüşüm devirlerinde bunların yaşandığını belirterek, bunları minimize edecek tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Uçar "Sorunun çözülmesi adına talepleri dinleriz, o sektörle ilgili neler yapılabilir paylaşacağız. Bu bizim dönemimizle ilgili değil. Dönemimizde katkı sağladığımız birçok sektör var. Onların da sorunlarını bir araya gelerek dinleyeceğiz, çözüm arayacağız" dedi.
Uçar, Filyos bölgesinin konumu ve durumuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teknoloji ve bilim olarak tahsisler yapılacağını ifade ettiğini söyledi. Burada liman inşaatının devam ettiğini hatırlatan Uçar, "Cumhurbaşkanımız ayın 5'inde Zonguldak'a gelecek. Filyos ivme kazanacak. Yer tahsisleri başlayacak en kısa zamanda" dedi.
"TTK KONUSUNDA REEL KARARLAR ALMAK GEREKİYOR"
Milletvekili adayı Uçar, TTK işçileri ile Cumhurbaşkanı arasında yaşanan polemiğe ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:
"Böyle yaklaşımlar farkında değiller, şehre zarar veriyorlar ama sayın cumhurbaşkanının böyle bir konu yüzünden Zonguldak'a kötü bakacağını zannetmiyorum." Cevabını verdi. TTK'ya işçi alınmadığının doğru olmadığını ifade eden Uçar, "TTK'ya 2009 yılında 3 bin işçi alındı. Bakan Mehmet Şimşek, zarar azalmazsa bir daha işçi alınmaz dedi. Üretim artışı sözü verdik. Her konuşmamda sendikaya, TTK yöneticilerine, işçilerimize 'TTK zarar ettiği takdirde işçi alınmayacak. Kendisini eleştirdiğim zaman basın mensupları niye eleştiriyorsun dedi. İdaresi, işçisi hep beraber sorumludur. Zarar her gün artıyor, kapanacak mı diye korkuyoruz sonra. TTK'nın rehabilite edilmesi lazım. Hem sendikanın, hem yönetenlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Bir proje yapılması gerekiyor. Şu anda herkes maaşını alıyor, kimsenin umurunda değil, yukarıdan para da geliyor. Herkesin keyfi yerinde. Bir dakika demek gerekiyor."
Teşvik konusunda görüşlerini anlatan Uçar, "TTK'ya sübvansiyonlar yapılırken teşvik alma imkanımız yok. Bu gelen para ekonomiyi canlandırmıyor. TTK'da paydaşların bir araya gelerek reel kararlar alması lazım. Biz burada cek caklarla kalıyoruz. Bu dönemde bu sorunu çözemezsek, TTK'yı elimizden kaybetmiş olacağız. Kömürle özdeş bölgelerimizden biri. Buraya kim ne derse desin muhalefet burası kapatılıyor, devlet sahip çıkmıyor dediler, hepsi yalan çıktı. Zaman zaman işçi alındı, yeni üretim alanları açıldı. Kömür stratejik öneme haiz madenlerden biri. Özelleştirme düşüncesi olsa bu yapılırdı. Atıl durumda olan yerler fiziki olarak küçültülebilir. TTK geçmişte kırk bin kişi istihdam ediyordu. Şu anda aynı alanda 8 bin işçiyi istihdam ediyor. Birtakım masrafları azaltmak gerekiyor. Üzerinde daha fazla konuşulması gereken konulardır, üniversite de bunun içinde olmalıdır" dedi.
Zonguldak'ta kavga ve çatışma, muhalefetin, siyasilerin, STK'ların kucaklaştığı, bölgenin, şehrin sorunlarına adapte olduğu bir sürecin gerektiğini ifade eden Uçar, "Buradan aldığımız tavsiyeleri ilgili ve yetkili yerlere taşıyarak bu şehrin askıda kalmış problemleri ile ilgili gece gündüz çalışarak bunları ortadan kaldıracağız. Teşvik kapsamına aldırmak kolay değil. Bunun için 40-50 kritere ihtiyaç bulunuyor. Kamu girdileri, banka mevduatları gibi bunları da tartışarak sektörel anlamda teşvik kapsamına aldırabilir miyiz, alınması için ne gibi şeyler yapılabilir. Bunların masaya yatırılması gerekiyor. Bunları sorumlu, yetkili arkadaşlarla bir araya gelerek, hızlı bir şekilde yukarı taşıyacağız. İnşallah kısa sürede Filyos liman inşaatı bitecek ama demiryolunun da bu bölgede hizmete alınması gerektiğini düşünüyorum. Merkezi hükümet işleri dışında, yerel idarecilerin de yapacağı işler var" ifadelerini kullandı.
Fındıkta ve tarımda seçim beyannamesinde verilecek desteklerle ziraat ve hayvancılığın çok önemli konumlara getirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, "Bu alanlara çok önemli destekler yapılacaktır" dedi. Fındık borsası bulunduğunu, devletin fiyat belirlemediğini dile getiren Uçar, "Zonguldak genelinde STK'lar, derneklerle bir araya gelerek her sektörün sıkıntı ve çözüm önerilerini almaya çalışacağız" dedi. Yollar konusunda Zonguldak'ın çok çetin bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle hizmet üretmenin zor olduğunu belirten Uçar, "kısa sürede hepsinin üstesinden geleceğiz" dedi. Uçar, Zonguldak Ereğli, Ereğli-Devrek karayollarının kendi döneminde biteceğini ifade etti.
"SAADET SEÇMENİ BİZE OY VERİR..."
Hamdi Uçar, yeni seçim sisteminin temsilde adaleti sağladığını, küçük partilerinde güçlü oldukları yerde vekil çıkarmasının önünün açıldığını belirterek, "Demokrasi ve siyasi temsil anlamında ülkemiz kazansın" dedi. Uçar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceği görüşünde olduğunu söyledi. Uçar, seçimin ikinci tura kalması halinde Saadet Partisi seçmeninin kendisine oy vereceği görüşünde olduğunu söyledi.
UYSAL: "UÇAR'I MİLLETVEKİLİ OLARAK ANKARA'YA GÖNDERECEĞİZ"
Kdz Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, kendisinin belediye başkanı olduğu dönemde il başkanı olduğunu belirterek, "Bizler Hamdi Uçar'ı milletvekili olarak Ankara'ya göndereceğimize inancımız sonsuz" dedi.
Uysal, Üniversite Kampus alanıyla ilgili "Şu an askeri koruma alanı ilan edilen bölge BEÜ'ye kampus alanı olarak tahsisli. Burada askeriyenin ve üniversitenin tasarrufu olacak. Bunu vekilimizle paylaşacağız, Ereğli eğitim alanında gerekli çalışmaları yapacağız" dedi. Uysal, tüm aday adaylarının seçim çalışmalarına katılacağı görüşünü ifade etti.
Üniversitenin TTK ve taşkömürü konusunda çalışması olduğunu belirten Uysal, "Sadece enerjiyi kömüre indirgersek spesifik kalmış oluruz. Enerji üretim santrallerimizin sayısı artıyor. Jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi konuşuluyor. 2002 yılından önce ülkenin 5 ilinde doğalgaz varken, şu anda çoğu ilde doğalgaz var: AK Parti hükümetinin en başarılı olduğu alanlardan biri de enerji alanı" dedi. Uysal, göç konusunda da Zonguldak'tan göç edenlerin yaş ortalamasının 42 olarak tespit edildiğini söyledi.
"ÖNEMLİ OLAN BÖLGEYE GELEN HİZMETLER"
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Önemli olan bölgeye gelen hizmetler. Göç konusunun sebebi sadece ekonomik değil. Tarih boyunca daha iyi imkânlar elde etmek için insanlar göç eder. Doğduğu yer başkadır, eğitim için başka yeri tercih edebilir, emeklilik için başka yeri tercih edebilir. Şunu da belirteyim, Ereğli göç veren bölgeler arasında değil. Hamdi Beyle birlikte çalıştığımız zaman eminim Tersaneler dahil birçok sorunu çözeceğiz. Buna da cek-cak diyecekler ama seçildikten sonra kendisi de Ereğli Alaplı bölgesini bilen bir büyüğümüz. En kısa zamanda çözümleri halkımızla paylaşacağız." diye konuştu.
Uysal, yerel seçimlerin zamanında yapılacağı görüşünde olduğunu, adaylığının konusunun genel merkezin takdiri olduğunu söyledi. Uysal, aday adaylığı müracaatında bulunacağını söyledi. Uysal, daha sonra bir programa katılmak için program yapımcısı Azman'a söz verdi.
Program öncesinde Belediye Meclis Üyeleri Salih Kumaş ve Hasan Pınarcık, MÜSİAD Kdz Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Değişim Medya CEO'su ve Değişim Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Doğan hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber : H Aksakal
Çok Okunanlar
» Henüz BUGÜN Haber Görünmüyor