Kaliteli hizmet, 25 yılı aşkın tecrübe…
Karaaslanoğulları İnşaat, Düzce, Karasu ve İstanbul şubeleriyle sektörde öncü olmaya devam ediyor.
Karaaslanoğulları İnşaat, Düzce, Karasu ve İstanbul şubeleriyle sektörde öncü olmaya devam ediyor.
Karaaslanoğulları İnşaat, kurucu üyeleri tarafından 1992 yılında İstanbul'da kurulan ve Türkiye inşaat pazarında genel müteahhit, proje tasarımcısı ve spesifik projelerde müşterilerinin çözüm ortağı olarak faaliyet gösteren bir taahhüt şirketi.
Ağırlıklı olarak endüstriyel projelerin yanı sıra konut projeleri, fabrika, yol ve köprü inşaatları ve sanat yapılarına odaklanan Türkiye merkezli bir inşaat firmasıdır. Bu bağlamda yurt dışında büyük ölçekli projelerin uygulanması konusunda kapsamlı uluslararası iş tecrübesine sahip.
Şirketin Ana Faaliyet Alanları Şunlardır:
- Ana Müteahhit
- Spesifik Projelerde Çözüm Ortağı
- İnşaat Proje Yönetimi
- Proje Çözümleri
- Danışmanlık / Müşavirlik
SAHA BETONU ENDÜSTRİYEL ZEMİN UYGULAMALARI
İhtiyacınız için doğru olacak zemin kaplama sistemlerinin seçimi ve uygulanması konusunda 25 yılı aşkın tecrübesi ile uzmanlaşmış olan Karaaslanoğulları İnşaat, kullanıcıların değişik ihtiyaçlarını göz önüne alarak, en kaliteli hizmeti vermektedir.
- Uzman teknik personel
- Kullanılacak uygun ve kaliteli ürünler.
- Hassas ölçüm cihazları
- İleri teknoloji makineler ve aletler.
- Tecrübeli uygulama personeli.
Endüstriyel Kaplama Sistemleri
- Yüzey Sertleştiricili Zeminler
- Epoksi Kaplamalar
- Poliüretan Kaplamalar
- Akrilik & MMA Kaplamalar
- Self Levelling Tesviye Şapı
Bu ana temel konular ile bir bütün olarak değerlendirilmesi gereken saha uygulamalarında, kaliteli bir imalat ve hassas kontrol süreci amaç edinilmelidir.
Uygulamaya başlanmadan 1 gün önce zemin tesviye işlemine başlanır. Zemin uygun tesviye işleminden sonra betonun kodlamısı Nivo ile yapılır. Daha sonra Ano kurularak betonlanarak hazırlık işlemi sonlandırılır. Ertesi gün istenilen dozaj da beton Anolar arasına dökülerek Vibrasyonlu Mastar ile mastarlanır. Beton kurumaya bırakılır. Beton istenilen sertliğe ulaştıktan sonra perdahlama işlemi başlar. İstenilen yüzeye ulaşıncaya kadar perdahlanır ve işlem sonlandırılır.
UYGULAMA ALANLARI
Beton zeminin kullanılabileceği örnek uygulama alanları.
Fabrika Havalimanı Tır Parkı Atölye Terminal Lojistik Depo Liman Akaryakıt istasyonu Yaya yolu Otopark Antrepo Taşıt yolu Soğuk hava deposu Dağıtım merkezi Meydan Hangar AVM Gümrük Alanı Stok Sahası Hastane Savunma Sanayi Gıda Gıda Tesisi İlaç Endüstrisi Enerji Santrali Doğalgaz Santrali Termik Santral Rezidans Otel İş Merkezi
EPOKSİ ZEMİN UYGULAMALARI
Termosetler grubundan kimyasal bir reçinedir. Suya, asite ve alkaliye karşı direnci çok iyidir. Zamanla özelliklerini kaybetmez.
Epoksi sistemi, epoksi reçinesi ve bir kürlenme ajanından meydana gelir. Epoksi zemin kaplama reçinesindeki tekil moloküller (monomers) kürlenme ajanı (hardener) ile birkeşerek uzun zincirleme molekül bağları oluşturur (polymer). Bu birleşim; karışım kürlendiğinde sert bir polymer meydana getirir. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer ve takip eden ortalama 24 saat içinde kurumaya başlar (üzerine basılabilecek kadar) ve yaklaşık 7 gün içinde final sertliğine ulaşır.
EPOKSİ NEDİR VE NERELERDE UYGULANIR?
Yapıların çevresel etkilere karşı dayanıklı hale getirilmesi her zaman yapı sektörünün en önemli tartışma ve araştırma konularından biri olmuştur.Epoksi zemin kaplama her türlü kara ve deniz yapısında, doğanın (rüzgar, fırtına, dalga, ısıl değişimler, donma-çözünme, kirlenme, kimyasal etkiler, vs.) ve sanayinin (mekanik, fiziksel ve kimyasal) en kötü koşullarına karşı yapı zeminlerini (iç ve dış) estetik malzemelerle kaplayarak korumak için geliştirilen teknolojik yapı malzemesi grubudur. Bunların yanı sıra, üstün yapışma özelliği, mekanik ve fiziksel dayanımlarından dolayı değişik yapıdaki inşaat malzemelerini birbirine yapıştırmak ve tutturmak için de kullanılan epoksi malzemeler bulunmaktadır.
KULLANILDIĞI ALANLAR, UYGULAMA TARZINA VE ÜRÜN SEÇİMİNE BAĞLI OLARAK ŞÖYLE SIRALANABİLİR;
Donatı ve demirlerin yapıştırılmasında; Taş, çelik alüminyum ve hatta ahşabın yapıştırılmasında. Betonarmede; ankraj demirlerinin oluşturulması amaçlı filiz ekme işlerinde. Beton, sıva, metal, seramik, polyester ve epoksi zeminler üzerine ince kaplama malzemesi olarak, yapısal bağlantı ve onarım işlerinde.
Prefabrik beton elemanları ve kolonların montajında çatlak ve kırıkların tamiratlarında. Yüzey koruyucu kaplama olarak. Taze betonu, eski sertleşmiş beton veya harca bağlamak için yapıştırıcı reçine olarak. Aşınmaya karşı koruyucu kaplama zemini olarak. Köprü taşıyıcı plakalar, makina ayakları, bağlama civataları, tren ray hatlarında sorunsuz zemin ve dayanıma sahip imalatlar için.
Ahşap, yığma ve betonarme yapılarda yüklerin artması, hasar ve eskime olması, yapısal değişiklikler yapılması, dizayn ve imalat hatalarının bulunması durumunda yapıların güçlendirilmesi amacıyla. Kimyasal ve mekanik etkilerle karşılaşacak zemin ve duvar seramik kaplamalarının derzlerinde, sert, su geçirimsiz ve kimyasallara dayanıklı derz dolgu malzemesi olarak; havuz, çamaşırhane, hastane, laboratuvarlarda. Yüksek dayanımlı zemin ve duvar boyası olarak. Su altı imalatlarında. Yapılarda, herhangi bir sebeple çatlakların ve oyukların doldurularak yapıştırılması veya enjekte edilmesi amacıyla kullanılabilir.
En yaygın olarak kullanılan epoksi grubu, zemin kaplaması olarak kullanılan gruptur.
EPOKSİ ZEMİN KAPLAMA UYGULAMALARININ GENEL ÖZELLİKLERI ŞÖYLE SIRALABİLİR:
- Kimyasallara karşı dayanıklıdır.
- Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı zeminler oluşturur..
- Dekoratif uygulamalarda geniş bir renk yelpazesine sahiptir..
- Kolay temizlenir, hijyeniktir. Agrega ilavesi ile kaymaz bir zemin elde edilebilir.
- Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir.
- Solvent içermez.
Epoksi, genel olarak, beton zeminlerin partiküler bir kaplama düzlemi oluşturulmak sureti ile korunması, tamiri ve dekoratif bir görünüm verilmesi amacıyla kullanılan bir ürün grubudur. Bu özelliklerinden dolayı, çok geniş bir alanda; sağlam, dekoratif, sıhhi kimyasal ve fiziksel dayanımları çok yüksek, hem uygulama ve hem de sonraki kullanım ömrü içinde insan sağlığına zararsız zeminlerin imalatında her geçen gün daha da artan bir taleple kullanılmaktadır. Yapı sektörünün her geçen gün daha bilimsel ve teknolojik metotlara yönelmek ihtiyacı, uzmanlaşmış bilimsel ve teknik kadrolarla üretilen ve uygulanan ürünlerin daha da yaygılaşarak kendilerine zemin hazırlaması şansını ve zorunluluğunu dayatmaktadır. Bu çerçevede epoksi ürün grubu gelecekte çok daha fazla tanınacak, kullanılacak ve sevilecek “modern” yapı malzemelerinin başında gelmektedir.
MAKİNALI ŞAP UYGULAMALARI
Tesviye betonu uygulamalarımızda makina kullanıyoruz. Böylece imalat zamanından büyük tasarruf sağlıyoruz. Düşeyde 33 kat, yatayda ise yaklaşık 150 m mesafelerde hazırlanan harcı asansör, vinç ve iskele kullanmadan hava ile çalışan yer pompası aracılığı ile, imalat yapılacak bölgelere taşıyabiliyoruz.
Düşeyde 33 kat, yatayda ise yaklaşık 150 m mesafelerde hazırlanan harcı asansör, vinç ve iskele kullanmadan hava ile çalışan yer pompası aracılığı ile, imalat yapılacak bölgelere taşıyabiliyoruz.
Makinalı tesviye betonu uygulamasında bitmiş imalatlara zarar vermeden, lazerli cihazlarla doğru kot alıyor, kum, çimento ve su tüketimlerinde %30'lara varan tasarruf sağlıyoruz. İhtiyaç kadar hazırlanıp kullanılan harcın ardından helikopter perdah yardımıyla son düzleştirme ve sıkıştırma yaparak düzgün bir yüzey sağlıyoruz.
BASKI BETON UYGULAMALARI
Baskı beton (baskı beton ya da baskılı beton) tüm mekanlar için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir. Çevre düzenlemeleri, kent alanları, yollar, alışveriş ve iş merkezleri, turistik tesisler, parklar, restorasyon alanları, marina ve rıhtımlar, otoparklar, akaryakıt istasyonları , bahçe düzenlemeleri ve iç mekanlar baskı betonun uygulandığı alanlar arasındadır.
En önemli özelliği, tek tek döşenmiş taş görüntüsü veren desen baskılı beton teknolojisi olmasıdır. Çok çeşitli renk ve desende uygulanabilen, granit ve diğer tabii taşların tüm doğal görünümünü veren press beton; seçenek özgürlüğü, mukavemet değerleri, antik etkisi ve uygulama süresi ile geleneklere ve kültüre saygılı en yeni beton teknolojisidir.
Press betonun uygulanış, görünüş ve dayanıklılık açısından diğer malzemelere göre çok farklı özellikleri vardır. Press beton; dökülecek özel beton ile aynı anda yüzeye uygulanan dolayısı ile betonla birlikte priz alan, yüksek mukavemetli, aşınıma ve darbelere dayanıklı ,tozumayan, leke tutmayan, kaydırmazlık sağlayan, solmayan, netice olarak tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek, gelecek nesillerle de yaşayacak yegane kaplama teknolojisidir.
Baskı beton uygulamasına, beton teknolojisindeki en son gelişmelerin aktarılması ve press beton malzemelerinin kalitesi press betona sürekli bir dayanıklılık verdiğinden; baskı betonun ömrü belirli bir zamanla sınırlı değildir.
Press beton; fiyatı, sağlamlığı, kalitesi, dekoratif olma özelliği ve uygulama hızı açısından diğer karşınıza çıkabilecek tüm benzer yüzey kaplamalarına üstünlüğünü kanıtlayabilmiş alternatifi olmayan bir zemin kaplama sistemidir.
BASKI DUVAR UYGULAMALARI
Geleneksel yöntemler yerine pratik ve uzun ömürlü sistemler ile tanışıyoruz. Özelikle farklı beklentileri olan kullanıcılar bu özel metotlara daha fazla ilgi duyuyorlar. Son dönemde etkili şekilde kullanılmaya başlanan duvar baskı beton sistemleri en ideal sonuçları her bakımdan sağlayan çok özel yöntemlerdir. Bu harika ve modern betonlar sizlere istediğiniz ahşap sıcaklığını ya da tarihi taş duvar tarzını anında yansıtacaklardır. Uygulamaları da oldukça kolay ve zaman almayan bu sistemler, dayanımlı ve şık duruşları ile her zaman tercih ediliyor.
Duvar Baskı Beton Nedir?
İnşaat sektörü son dönemde ciddi bir gelişme içinde. Özellikle yapılarda artık daha sistemsel ve özel ürünler kullanılıyor. Bunların en güzel örneklerinden biri olan duvar baskı beton uygulamaları, etkili sonuçları alabilmek adına çok özel ürünler. Renkleri, dokuları, desen alternatifleri ve dayanımları ile oldukça ilgi çekmekteler. Uzun yıllar boyunca özlem duyulan taş duvar motifler ve özel renkler için harika bir uygulama sunuyorlar. Her bakımdan kullanıldıkları alanlarda en özel sonuçları sağlayan bu ürünler, etkileyici ve kalıcı renkleri ile de tercih nedeni.
Haber : Çiğdem Koç