SAĞLIK

KALP YETERSİZLİĞİNE PİL DESTEĞİ

Bülent Ecevit Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, başarılı çalışmalarına yenisini daha ekledi.

Abone Ol

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Turgut Karabağ, Doç. Dr. İbrahim Akpınar ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet Raşit Sayın tarafından oluşturulan ekip ile üç odacıklı kalp pili - kardiyak resenkronizasyon (kalp yetersizliği pil desteği) tedavisi başarıyla gerçekleştirildi.

Zonguldak'ta ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile ilgili bir açıklama yapan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Raşit Sayın şunları söyledi:


"Kalp pilleri, kalbin ritmini düzenleyen cihazlardır. İlk çıkış amacı kalbin yavaş atmasını tedavi etmek iken son yıllarda ritim bozukluklarında (otomatik şok cihazları - kalp defibrilatörleri) ve kalp yetersizliğinde (biventriküler piller - kardiyak resenkronizasyon tedavisi) de kullanılmaya başlanmıştır. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji polikliniğinde uzun süredir kalp yetersizliği nedeni ile medikal tedavi alan hastamıza yapılan tetkikler sonucunda üç odacıklı kalp pili - kardiyak resenkronizasyon tedavisi uygulanmasının uygun olduğuna karar verilerek başarılı bir operasyon yapıldı."


Hastaların her türlü kalp hastalığında tedavilerinin il dışına gitmeden BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı bölümünde yapılabilmesi için çalıştıklarını belirten BEÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, üç odacıklı kalp pili uygulamasının ilaç tedavisine dirençli kalp yetersizliği hastalarında son basamak tedavi yöntemi olarak belirgin klinik iyileşme yaptığını ve başarı ile uygulanmaya başlandığını ifade etti.


Haber : İHA

Abone Ol