GÜNCEL

MÜSİAD'dan 28 Şubat'tan 2023 vizyonuna konferansı...

MÜSİAD'dan 28 Şubat'tan 2023 vizyonuna konferansı...

Abone Ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, "Dünyada güçlü olabilmenizin geçtiği tek nokta var. Ya siyaseten çok güçlü olacaksınız, yaptırım gücünüz olacak. Ya ekonomi olarak güçlü olacaksınız, başkasının önünde diz çökmeyeceksiniz. Ekonomik alanda güçlü olmak demek sadece para sahibi olmak değil. Parayı yönetecek kaynak dediğiniz insan yetiştireceksiniz. Kaliteli, güçlü, dünyayla rekabet edebilecek insan yetiştireceksiniz" dedi.

Bayramoğlu, MÜSİAD Kdz Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen "28 Şubat'tan 2023 Vizyonuna" başlıklı konferansa katıldı. 

Konferansı, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, TSO Başkan Adaylarından Arslan Keleş, MÜSİAD yöneticileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Konferans açılışında İstiklal Marşı okundu, Bozhane Camii  İmam Hatibi İrfan Yılmaz tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Konferansta, MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve derneğin amaçları ve tarihçesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

MÜSİAD Kdz Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, açış konuşmasında konferansı MÜSİAD bünyesindeki gençler ve hanımların hazırladığını belirterek şunları söyledi:
"Ali Bayramoğlu MÜSİAD'ımızın kurucu başkan yardımcısı ve 2. Dönem genel başkanıdır. Bu akşam konferansta değineceği 28 Şubat döneminde kendisi genel başkandı. O günlerdeki atlatmış olduğu sıkıntıları kat be kat yaşamış bir abimiz. MÜSİAD'ı kurmak için Anadolu'yu dolaşan bu büyüklerimiz bu tecrübelerini de bizimle paylaşacaklar. Kendilerine teşekkür ediyorum."

BAYRAMOĞLU: "ŞER GÖRÜNÜŞLÜ, HAYRA VESİLE OLMUŞ BİR OLAY..."

MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, konferansta yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın bu sene 21. Yıldönümü olduğunu belirterek, belli yaşın altında gençlerin bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

O dönemde en fazla ızdırap çeken insanların birincisinin iş dünyasında olan kendileri olduğunu, ikinci kitlenin de üniversitelerde tedrisat açısından sıkıntı yaşayan kızlar olduğunu ifade eden Bayramoğlu şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok önemli iki kritik tarihi olduğuna inananlardanım. İhtilalleri buna katmıyorum. Bir tanesi 28 Şubat, ikinci çok önemli tarih de 15 Temmuz'dur. İkisi de şer var gibi gördüğümüz bir noktada, sonrası çok hayra vesile olmuş, birlik ve beraberliğe vesile olmuş, kenetlenmeye vesile olmuş, içimizdeki çürük elmaların ayıklanmasına vesile olmuş iki tarihtir bunlar.  28 Şubat'ta patır kütür istifa dilekçeleri gelirdi. Bizde prosedür vardır, bir heyet istifa nedenlerini sormak için kişiyle irtibat kurar, ısrar ederse üyeliğini kabul ederiz. Fakat 28 Şubat'ta istifa için başvuranları hiç sorgulamadık, hepsini direk kabul ettik.

Ama Allah öyle bir Allah'tır ki, onların birçoğu MÜSİAD'a tekrar üye olmak için araya aracı koydular. Neden, idealler ayrı şeydir, menfaate odaklanmak çok ayrı şeydir. Burası bir sivil toplum kuruluşu; insanlığa, topluma hizmet için kurulmuş bir yer. Tabii ki iş dünyasında insanlar menfaat elde etmek için gelir. Ama tek hedefi bu olursa insanların burası sivil toplum kuruluşu değil, paylaşma yeri olur."

"ALMAMIZ GEREKEN DERSLER DAHA ÖNEMLİ"

Dünyanın bugün gelişmiş ekonomilerde savaş diye bir şey olmadığını ifade eden Bayramoğlu, ABD'nin 50 eyaletin savaşı bitirmesi suretiyle kurulduğunu, 2. Dünya savaşının ardından Avrupa'nın da aynı yola girerek Avrupa Birliği'ni kurduğunu anlatan Bayramoğlu şöyle devam etti:

"28 Şubat'tan 2023'ü konuşacaksak, almamız gereken bu dersler çok daha önemli. Ben bu üretkenliğin, 2023'te neresindeyim. Benim yapacak bir şeyim yok, ben küçük esnafım demeyin. En küçük sevap, yoldaki bir taşı başkasının ayağına takılmasın diye kenara koymaktır. Bunun küçüğü büyüğü yok. Ne kadar yapabilirsen. İslam kaide koymuş bunu.  Ben 28 Şubat'ı bir kötülük olarak hiç görmedim. O günlerde yapılanları, tehditleri, Türkiye'yi yönetmeye talip medya gücüne, arayan omzu kalabalıkları söylemeyeceğim. Bunlar görevlerini yaptıkları için bunu yaptılar. Bunların adı o zaman Ergenekon'du, ondan evvel kontrgerillaydı, ondan evvelki derin devletti. Sonraki adı da FETÖ oldu.  Birileri bir şeyleri yapmak ister, ülkeyi kalkındırmak, kalkınma hamlesi yapmak ister. Birileri de sadece kendi istedikleri gibi ülkeyi yönetme hedefiyle çalışır. Birileri de bunların verdiği görevi yapar.  Biz bunları seyir mi edeceğiz, yoksa onlardan daha iyisini yapmak gibi bir görev ve misyonu mu üstleneceğiz. Esas mesele burada."

28 Şubat'ta yaşananların bugün ayakta durabilme kabiliyetlerinin temeli olduğunu savunan Bayramoğlu, siyasi iktidarın temelinde de bu olayın yattığı görüşünü öne sürdü.

"DÜNYADA GÜÇLÜ OLABİLMENİN YOLU"

MÜSİAD'ın kuruluş aşamaların anlatan Bayramoğlu şunları söyledi:

"Dünyada güçlü olabilmenizin geçtiği tek nokta var. Ya siyasetten çok güçlü olacaksınız, yaptırım gücünüz olacak. Ya ekonomi olarak güçlü olacaksınız, başkasının önünde diz çökmeyeceksiniz. Ekonomik alanda güçlü olmak demek sadece para sahibi olmak değil. Parayı yönetecek kaynak dediğiniz insan yetiştireceksiniz. Kaliteli, güçlü, dünyayla rekabet edebilecek insan yetiştireceksiniz.  Birinci kaynak para değildir, kaliteli insandır. O yüzden eğitimli insan diyoruz. Onu yetiştirdiniz, ikinci olarak kaynağa ihtiyacınız var. Kaynak nasıl oluşacak. Rekabet piyasasına hazır olacaksınız, uygun mal üreteceksiniz, uluslararası pazara hazır olacaksınız, iç pazarda kendinizi göstereceksiniz, marka değerini oluşturacaksınız. Bunun için de kurumlara ihtiyacımız var. Odalar var. Resmi kurumlar. Üye olma zorunluluğu var. Bunlar yetiyor mu, yetse sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olmazdı. Mecburen onların yerine ikame etmek için sivil toplum kuruluşu kuruyorsunuz. Bunun uluslararası adı NGO'dur. (Non Govermental Organizations) Ne demek, kendi başına zamanını vereceksin, emeğini vereceksin, paranı da vereceksin, topluma hizmet edeceksin. Biz arkadaşlarımızla MÜSİADı bunu göze alıyorsak kurmalıyız dedik. O gün başladı, 28 Şubat'ta sendeledi zannedildi, daha sonra hiç ivme kaybetmeden devam etti, bugün 80'i aşkın şubesi, 11 bin üyesi, dünyada 50 noktaya ulaşmış bir network ağı ortaya çıktı."

Bayramoğlu, dünyanın Davos'tan yönetildiğini, her yıl liderlerin bir araya gelerek elli yıl sonra dünyanın alacağı şekillerin konuşulduğunu ifade ederek, Türkiye açısından da uzun vadeli düşünmenin önemine dikkat çekti.





Haber : H Aksakal

Abone Ol