GÜNDEM

POSTACILARDAN BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Kdz Ereğli Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) çalışanları tarafından PTT'yi Anonim Şirkete dönüştürmek amacıyla TBMM'ye sunulan yasa tasarısının geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

Abone Ol

Haberleşme İş Kolunda Faaliyet gösteren tüm Memur Sendikaları Türkiye genelinde 27 Mart 2013 tarihinde 1 günlük iş bırakma eylem kararı aldı. KESK İşyeri Temsilcisi Barış Ataş yaşanan sürece tepki gösterdi.

Vatandaşlara da kuruma sahip çıkmaları çağrısında bulunan Ataş, "Haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen ve Türk Haber-Sen'in birleşmiş, geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibariyle ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Hükümet bu yasa tasarısı ile PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT'nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp tüm özlük haklarını Yönetim Kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki, yüzdelik teşvikler ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT'yi para babaları için dikensiz gül bahçesi haline getirmeyi hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir.

Oysa PTT, Posta Dağıtım Hizmetleri, Banka İşlemleri ve Lojistik işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirmektedir ve bu yasa tasarısında Kamu Yararı bulunmamaktadır. Nitekim 1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle 1.5 aylık süre içinde PTT'nin yüzde 40'lık iş hacmi ve kamuoyundaki güveni kaybedilmiştir. Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki PTT'nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır "dedi

Tasarıya karşı olduklarını belirten Ataş, "Bu tasarıya neden karşıyız? Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeli kadro verilirken şimdi ise kadrolarımıza neden göz dikildi? Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Emekliliğe teşvik tuzağına düşmeyeceğiz. Bir yıl daha çalışarak alacağımız ücrete denk olan yüzdelik teşviklerinize aldanmayacağız. Hükümet istiyor diye değil kendimiz istediğimiz için emekli olacağız ve bu süreçte oyuna gelmeyeceğiz.

Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında re'sen emekliliğe son verilmesi yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir. Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize PTT'mize sahip çıkalım. Biz Haberleşme İş Kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız" diye konuştu.
Öte yandan Haber-Sen, Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen ve Bağımsız Haber-Sen üyelerinin katıldığı iş bırakma eyleminde sloganlar atıldı, davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.


Haber : Şafak Negüzel

Abone Ol