GÜNCEL

Saadet Partisi Adayı Burak Erol Değişim Radyo'dan seslendi..

Saadet Partisi Adayı Burak Erol Değişim Radyo'dan seslendi..

Abone Ol

Saadet Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Burak Erol, "Zonguldak'ta yeraltı kaynaklarımız var, yerüstü kaynaklarımız var. Kaynaklarımız heba ediliyor. Gösteriş üzerine bir ekonomik model var, kaynakları doğru kullanıp üretim ekonomisine kazandırmamız gerekiyor" dedi.

Saadet Partisi 1. Sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Burak Erol, 93,9 Değişim Radyo'da yayınlanan Gazeteci Şenol Azman'ın sunduğu "Kara Tren" programına katıldı. Erol, milletvekili listeleri, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimi süreci, ülke ve bölge sorunları ve çözüm önerileri hakkındaki görüşlerini anlattı.

Erol, 1975 Zonguldak Doğumlu olduğunu, Gazi Üniversites'nde Endüstri Mühendisliği eğitimini tamamladığını, çeşitli sanayi kuruluşlarında profesyonel yönetici olark çalıştığını belirterek, 1993'ten bu yan milli görüş teşkilatlarının çeşitli kademelerinde rol aldığını söyledi. İş sağlığı ve güvenliği sektöründe bir şirketi olduğunu belirten Erol, 2011 yılında 3. Sıra Zonguldak Milletvekili adayı olduğunu, evli ve iki çocuk babası olduğunu anlattı. Erol, seçimlere katılan tüm adaylara başarılar dilediğini ifade etti.

Saadet partisinin adaylarını belirlerken neyi dikkate aldığı sorusunu yanıtlayan Erol, "Saadet partisi 1969'dan beri devam eden, Milli görüş'ün tek partisidir. Aday belirlerken ehliyete, liyakata bakar. Zonguldak sorunlarını bilen, Zonguldak'ın sorunlarını çözebilecek, Zonguldaklı adaylardan belirledi" dedi.

Milli Görüş'ün hangi partiye ait olduğuna dair bir soruya Erol şu cevabı verdi:

"AK Parti kurulduğunda, kurucusu Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz milli görüş gömleğini çıkardık' dedi. Milli görüş demek faizsiz düzen demektir, üretim ekonomisi demektir, ahlaken kalkınma, ileri teknoloji üretimi, marka üretimi demektir. Araç, tank, cep telefonu üretmek demektir. Bir tank ürettiklerini söylüyorlar, motorunun nerede üretildiğini anlatmıyorlar. Tankın motorunun yerli olduğunu ispat etsinler.

Bu konuyla ilgili birçok sosyolojik araştırma yapıldı. Arada çok sayıda kırmızı çizgi var. Biz AB'ye katılmak istemiyoruz.AK Parti AB'ye girmek için her türlü taviz veriyor. Milli Görüş Amerikasız bir Türkiye istiyor. AK Parti Amerika ile işbirliği yapıyor. AK Parti dünya beşten büyüktür diyor, fakat merhum liderimiz Erbakan'ın kurduğu D8 islam birliğinin dönem başkanlığını almadı. Aidatlarını ödemedi. Milli görüş faizsiz bir kapitalist nizamı öngörür. Ak Parti rant ekonomisini önceler, biz ülkede yaygın, ağır sanayi öngörüyoruz. Yol yapıyor, köprü yapıyor, bunlar da yapılacak ama bölgelerimizin sanayi durumlarına göre üretim merkezleri kurmamız gerekiyor. Bunu söylediğimizde devlet üretim tesisi kurmaz diyorlar. Kurmaz da niye TOKİ konut yapıyor. Dinleyicilerimiz bunu değerlendirsin."

"EN LİYAKATLI KADRO BİZDE"

Türkiye'nin siyaseten, hukuken, ahlaken, ekonomide tıkandığını, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunu belirten Erol, "Bu anlayışın adresi Saadet Partisi'dir. İktidarda olduğumuzda emekliye en güzel maaşı biz verdik. Memura yüzde elli, asgari ücretliye yüzde yüzon artış verdik. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, iki yıl içinde bütün sorunları çözecek. Bilge Başkan Temel Karamollaoğlu'nu desteklemelerini vatandaşlarımızdan istiyoruz. Zonguldak'ta en liyakatlı kadro bizde. Zonguldaklı hemşehrilerimizden destek istiyoruz." dedi.

"NEDEN AK PARTİ İLE İTTİFAK KURULMADI?"

Erol, Birinci turda herhangi bir adayın Cumhurbaşkanı eçilme imkanı gözükmediğini dile getirerek şunları söyledi:

"İkinci turda birinci, ikinci üçüncü kim olacak bilemiyoruz. İkinci tur geldiğinde masaya gelinip konuşulur. İlkeler ve prensipler çerçevesinde bu konular konuşulur. Bilge başkanımız Temel Karamollaoğlu, seçimden önce anayasa taslağı ile ilgili Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Birlikte olalım dediler. Görüşme talep edildi, AK Parti genel merkezinde görüşüldü. Biz neden AK Parti ile işbirliği yapmadık? Birincisi MHP bizi ittifakta istemedi. İkincisi, biz AK Partililere şunu sorduk. Siz Amerikasız bir Türkiye istiyor musunuz, siz faizsiz adil düzen istiyor musunuz, İslam birliği istiyor musunuz? Milli görüş ilkelerine dönecek misiniz? Cevapları olumsuz oldu. MHP biliyorsunuz BBP'yi de istemedi kendi logosuyla. BBP'liler AK Parti listelerinden giriyor. Bize Saadet Partisini kapatın, bize iltihak edin dediler. Sen milli görüşe dönmeyince, bu anlayışla birlikte olmamız mümkün değildi.

CHP ile nasıl işbirliği yaptık? Aslında biz CHP'nin, İYİ Parti'nin görüşlerini kabul etmiş olmadık. Amerikasız bir Türkiye konusunda görüş birliğine vardık. Seçmenimiz üstünde baraj nedeniyle bir baskı oluştu. Şimdi baraj yok, seçmenimiz çok rahat şekilde Saadet Partisi'ne oy verecek, inşallah Zonguldak'ta milletvekillerimiz olacak. 1974'te biz 25 milletvekiliyle dışişleri bakanını düşürdük. Milletvekili olacak bir kişinin şu anda mevzuat okuyan, donanımlı insanlar olması lazım. Artık elini indir kaldır milletvekili olmayacak. Bu yüzden seçmenimizden Saadet Partisi'ni tercih etmelerini istiyoruz."

"CHP İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN MHP İLE BERABER..."

Özellikle AK Parti yöneticilerinin kendilerini CHP ile ittifak kurmaları nedeniyle eleştirdiğini ifade eden Erol şöyle devam etti:

AK Partililer Şimdi CHP ile işbirliği yaptınız diyor, biz 74'te CHP ile işbirliği yaptık, Kıbrıs'ın yarısını aldık, şimdi yapıyoruz, inşallah öbür yarısını da alacağız. MHP liderinin geçmişte iktidar mensuplarına çok ağır ithamları var. AK Parti tabanına sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı hangi parti milletvekili yaptı. CHP. Ekmeleddin olayında CHP ve MHP beraber değil miydi? Şimdi de AK Parti CHP ile işbirliği yapan MHP ile beraber. Adaylar programlarını, projelerini anlatsın, herkes kantara çıksın, kendini anlatsın, sandıktan ne çıkarsa ona razıyız.

Saadet Partisi'nin 2002 Kasım seçimlerinden bu yana kadar Zonguldak'ta 15-20 bin bandında. Baraj baskısı varken bu kadar oyu var. Biz burada oyu ne yapacağız, sadece iki katına çıkarcağız. 40 yaptık mı, baraj sorunu yok. Zonguldak'ın 8 ilçesi ve merkezde, CHP'liler, AK Partililer, İyi Partililerden oy alabilecek bir adayım. CHP'liler beni arıyor, Muharrem İnce'yi seçeceğiz ama vekil olarak size oy vermek istiyoruz diyorlar. AK partililer bizi arıyor, vekil oyunu bana vereceğini söylüyor. Bunu da sandıkta göreceğiz.

Biz şunu görüyoruz. Ülke kutuplaştırılmış, ötekileştirilmiş. Hükümet benden değilsen sen hainsin, milli değilsin, işbirlikçisin diyorlardı. Genel başkanımız bunu yumuşattı söylemleriyle. OHAL nedeniyle farklı sesler susturulmuş, ekonomi darboğaza girmiş, adalet sistemi iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşturulmuştur. Eğitim yaz boz tahtasına dönmüş, suç ve şiddet artmıştır. Gençlerimiz gelecekten ümitsizdir. 2018 yılında aylık 2 bin 700 alan bir kişi yüzde yirmi vergi öderken, milyonlarca lira yıllık ücret alan bir futbolcu yüzde 15 vergi veriyor. Parayı Lidyalılar, vergiyi Sümerler, verginin vergisini ise AK partililer bulmuştur, kendilerini buradan selamlıyorum."

"ZONGULDAK DIŞARIDAN ADAYI KABUL ETMİYOR"

Seçim sonucuna ilişkin fal bakmaya gerek olmadığını ifade eden Erol, İyi Parti'de adaylarda sıkıntı olduğunu, Zonguldak ilinde örgütlenmeyi sağlayan Ragıp Bayraktar'ın aday gösterilmemesini eleştiren Erol, "İyi parti dışarıdan aday getirdi, bunu daha önce MHP de yaptı. Zonguldak bunları kabul etmiyor, kendisinden aday olmasını istiyor. Aday Rizeli olabilir ama Zonguldak'ta çalışıyor olmalı. İyi partililer listeler açıklandığında hüsrana uğradı, bunun sandığa yansıması olumsuz olacak diye düşünüyorum, bu seçmenimiz Saadet Partisi'ne oy verecektir" dedi.

AK Partililerin, CHP'lilerin adaylarını beğenmediği anda adresi Saadet Partisi olduğunu ifade eden Erol, "Gün gelecek Türkiye müreffeh bir Türkiye olacak. Biz asgari ücretin yoksulluk sınırı üstünde olduğunu görmediğimiz sürece çalışmayı bırakmayacağız. TÜİK'in yoksulluk sınırı 5 bin 600 lira. Sistem yanlış kurulmuş. Adil düzen nedir? Adaletin hakkıyla sağlanması demektir. Milli görüş fikriyatının önünü kesmek için birileri çıkartılıyor" ifadelerini kullandı.

"YOKSULLUK, YOLSUZLUK, YASAKLAR..."

Partisinin dış politika konularındaki görüşünü anlatırken, komşularla ilişkilerde esasın barış olması gerektiğine vurgu yapan Erol, Türkiye'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin ortağı olmaktan kurtulacağını ifade etti. Erol, İslam birliği merkezli, barış içinde bir politika öngördüklerini ifade etti.

Zonguldak'la ilgili meselelerinin olduğunu belirten Erol, "Biz yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Şu anda yoksulluk arttı, yolsuzluk arttı, yasaklar arttı. Biz onun için diyoruz ki değiştir Türkiye. Metal yorgunluğu var. İktidarın bir an önce değişmesi lazım. Bunun için de Zonguldak'ın oylarına ihtiyacımız var. Yandaşlığı değiştirmemiz lazım, parti devletini değiştirmemiz, herkesi kucaklayan bir devlet oluşturmamız lazım" dedi.

Erol şöyle devam etti:

TTK 7 bin 600 personelle çalışıyor asgari norm kadro 14 bin. Norm kadro demek işletmenin asgari personel sayısıdır. İktidar şu anda TTK'nın çalışması gereken sayıyı da çalıştırmıyor. Tesisi sürüncemede bırakıyor, sona hazırlıyor. TTK haraç mezat satılırsa Zonguldak 'ın kapısına kilidi vurun gidin. GMİS'in BEÜ'ye yaptırdığı bir rapor var. Zonguldak'ın altında görünür 1,5 milyar ton rezerv var. Bu şehrin altında maden var. Termik santrallerimiz Afrika'dan dolar üzerinden kömür getiriyor. Kur çok arttı. 5 lira bir dolara tekabül ediyor. Bir dolar bir lira olacak diyorlardı. Ne oldu bir dolar bir lira? Bir dolar beş lira oldu. Vatandaşımın cebindeki para eridi. İşadamının dolar borcu var. Ne olacak. Artık laf salatasına gerek kalmadı. Bir an önce üretim ekonomisine geçmemiz lazım. 24 Haziran bir fırsattır. Zonguldak halkının bu değişimi yakalaması lazım. Seçimlere bir aydan kısa süre kaldı biz çalışmaya devam edeceğiz."

"BU BİR FACİADIR"

İktidar partisi adaylarına eleştirilerde de bulunan Burak Erol şöyle konuştu:

"AK Parti vekil adaylarından bir kardeşimiz, 'Biz TTK'nın sorunlarını tespit ediyoruz, gerekeni yapacağız' dedi. Bu bir faciadır. 2002 yılından bu yana Zonguldak size üç vekil veriyor. Devrek Zonguldak yolu bitti mi, bitmedi. Ereğli Zonguldak yolu bitti mi, bitmedi. Ahmet gitti AK Parti'de, mehmet geldi, isimler değişiyor. CHP'de de durum böyle. Ankara'da ikamet ederek Zonguldak'ta vekillik yapılmaz. Bizim için hiçbir zaman böyle bir şey olmadı. Daha önce milletvekilimiz Necmettin Aydın, Çaycumalıydı. Zonguldak'a gelerek sorunları yerinde tespit ediyordu.

Biz siyaseti ibadet maksadıyla yapıyoruz. İyiliğin, güzelliğin lehine çalışırsak Allah bizden razı olur diyoruz. Birinci sıra adayı olarak söz veriyorum. Bizi seçerlerse gece gündüz emirlerindeyim, hizmetlerindeyim. AK Partililer niye ofis açıyor, burada teşkilatları yok mu? Ofise ne gerek var, ilçe başkanı yok mu? Oraya koyarsın bir arkadaş, notunu alır, sosyal medyadan vekile anında iletir. Eskisi gibi değil bu işler. Bunlar geleceğe dair vizyon sahibi olmadıklarını gösteriyor."

"AMAÇ SENDİKALAŞMAYI ENGELLEMEK"

Ereğli'de TTK'ya ait limanın askeriyeye devri, diğer limanların yetersizliği nedeniyle gemilerin uzun süre beklediğini ifade eden Burak Erol şöyle konuştu:

"Ereğli'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini yazıp alt alta yazın, ansiklopedi olur. Milletvekili adayları Ereğli'ye geldiği zaman destek istediğini söylüyor ama sen Ereğli için ne yapacaksın. İnsanlar milletvekilini şahsi işlerini gören birisi zannediyor. Zonguldak'ın arazisinin yüzde 56'sı orman olmasına rağmen, orman ürünleri sanayisi katma değeri yüksek ürün üretme noktasına gelmemiştir. 3 AKP, 2 CHP denklemini bozalım artık. Biz inançlıyız, azimliyiz. Biz yapmış olduğumuz siyaseti, Zonguldaklıyı ve Türkiye'yi, asgari ücreti yoksulluk sınırı üstüne çıkarmadığımız sürece milli görüşçüye uyku yok. Zonguldak'ta sorunlar yumak haline gelmiş. TTK'nın ürettiği kömür koklaşabilir kömürdür. Niteliksiz bir kömür değildir. Bu kömürün üretimini arttırmamız lazım. Üretimi arttırırsanız birim maliyetler düzer, kurumun zararı azalır. TTK'ya hükümet istese bir anda 3 bin işçi alır. Burada amaç sendikalaşmayı kırmak. Sendikanın gücünü kırmak. Zonguldak'ta 40 bin işçi vardı, büyük madenci yürüyüşüyle iktidar değiştirildi."

"BİZ DİPNOTA BAKARIZ"

Fındıkta taban fiyatını yükselteceklerini ifade eden Erol şöyle devam etti:

"Taban fiyatlarını yükseltirsek çiftçi bu ürün için çalışır.Zararına satan çiftçi bunu eker mi? Sıkıntı olan zirai ürünler var. Ette sıkıntı var, Tarım hayvancılık bakanlığına gülüyorum. Markette et satıp ucuzlatamazsınız. Ekonomik model şudur. Pazarda bir ürünün miktarı fazlaysa ürün ucuzlar. Çok basit bir şey söylüyorum. İlkokul çocuğu anlar bunu. Türkiye'de hayvan sayısını arttırırsanız et fiyatı ucuzlar. Kasaba sattığı etin bir maliyeti var. 43 liraya mal oluyor, bunu et ithal ederek ucuzlatamazsın. Türkiye'nin bir markası yok. Tayyip bey ihracatı arttırdık diyor. İthalattan niye bahsetmiyorsun. İthalat ve ihracat arasında yüz milyar dolar açık var. Biz teknik adamlarız, biz dipnota bakarız. En sona bakarız, bütçe açığın var mı, cari açığın var mı var. Faizlerin yüksek mi, yüksek. Mutfakta enflasyon yüzde 25, TÜİK yüzde 11,58 açıklıyor. Karneyi alıyoruz, matematik iyi, Türkçe iyi, niye iyi diye soracağım. 16 yıldır yönetiyorsun. Bu zamana kadar yapamayacağın neyi yapacaksın? Vekil adaylarına bunu sorsunlar. Bu zamana kadar neden yapamadın diye sorsunlar. Metal yorgunluğu var, yorulan metal çalışmaz. Değişim için bir fırsat var. SP Türkiye'nin geleceğidir. SP Türkiye'de yeni bir ses, yeni bir sözdür. Tüm vatandaşlarımızın SP'ya desteğini bekliyoruz."

Erol, "Zonguldak'ta yeraltı kaynaklarımız var, yerüstü kaynaklarımız var. Kaynaklarımız heba ediliyor. Gösteriş üzerine bir ekonomik model var, kaynakları doğru kullanıp üretim ekonomisine kazandırmamız gerekiyor" dedi.

13 Haziran'da SP Lideri Karamollaoğlu'nun Zonguldak'ta miting düzenleyeceğini belirten Erol, "Müjdelerimiz var, çözüm yollarını anlatacak. Tüm vatandaşlarımızı mitingimize davet ediyoruz. 24 Haziran. a umutsuzluğu umutla değiştirmeye, yandaşlığı liyakat ile değiştirmek için bir fırsattır. Biz adaylar olarak köy köy, belde belde gezeceğiz, halkımızı liyakatla tanıştıracağız. Sandıklarda patlama yapacağımıza inanıyorum," dedi.

GÖKTAŞ: "KAYSERİ'DE ÇELİK Mİ VAR?

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Burak Erol'a programın ikinci bölümünde, partinin ikinci sıra adayı Gökhan Göktaş da eşlik etti.

Göktaş, "Talaş ve fındık kabuğundan sunta ve mdf yapılıyor. Çelik de burada, çelik kapı yapabiliyor muyuz? Bunlar Kayseri'de yapılıyor. Kayseri'de orman mı var, çelik mi var?" diyerek ormancılık politikasına eleştiride bulundu.

Geçen gün 27 Mayıs olduğunu belirterek Adnan Menderes'e rahmet diledi. Menderes'in CHP milletvekiliyken ayrılıp parti kurduğunu hatırlatan Göktaş, "Bütün ülkelerde kurulu bir düzen var, iki kutuplu bir ülke yapmaya çalışıyorlar. Biz buna dur diyeceğiz," dedi.

Programın ardından, Program sunucusu Azman, Adaylar Burak Erol ve Gökhan Göktaş ile Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İbrahim Işık hatıra fotoğrafı çektirdi.





Haber : H Aksakal

Abone Ol