EKONOMİ

SIRA GELDİ YATIRIMA!

Zonguldak&8217;ın Ereğli ilçesinde Sanayi ve Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Abone Ol
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zonguldak İl Müdürü Hayriye Göktaş, İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım, SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us, bazı TSO yöneticileri ve kursiyerler ile aileleri katıldı.

“GENÇ: GİRİŞİMCİLİK ÜRETİMİN TEMEL LOKOMOTİFİDİR”
Törende konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtti.
Kursiyerleri de tebrik eden Genç, “Türk ekonomisinin en önemli yapı taşlarından birisi olan girişimciliğin istenen noktaya gelmesi sağlanmalıdır. Çünkü girişimcilik; istihdam ve üretimin temel lokomotifidir. Girişimciliğin olmadığı ortamda ne üretim, ne istihdam, ne de katma değerden bahsedilemez. İlçemizin ve bölgemizin ticaretine yön vermek, yeni üretim alanları ve istihdam artması ile gerçekleşebilir. Bunu da her geçen gün geliştirerek hayata geçirmenin çabasındayız. Bugün ilçemizde ekonomiye kazandırmayı hedeflediğimiz girişimciler de bu amacın birer parçasıdır. Bu tür eğitimler, projesi olan, yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, doğru hamlelerle ve emin adımlar atarak ilerlemek, girişimcilerimizin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Odamız tarafından özverili şekilde düzenlenen bu eğitimi tamamlayan arkadaşlarımıza, sertifikalarını aldıktan sonra da işyerlerini kurabilmeleri ve geliştirmeleri konusunda destek olacağımızı da belirtmek istiyorum." dedi.

“YILDIRIM: KOSGEB DESTEKLERİNDEN FAYDALANIN”
KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım ise konuşmasında, “Avrupa’da ve dünyada ekonomik krizin hüküm sürdüğü bir dönemde, çaresizliği çareye dönüştürmek, özelleştirme ve ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri en aza indirmek, toplumumuzda var olan girişimcilik ruhunu canlandırmak, girişimcilik kültürünü geliştirmek, ülkemiz insanını bilinçlendirmek, bilgiyle bütünleştirmek, var olan potansiyelini açığa çıkarmak amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir.” ifadelerini kullandı.
Eğitim kapsamında girişimci adaylarına pazar araştırma ve satış teknikleri, finansman yönetimi, zaman yönetimi, ürün tasarımı, müşteri ilişkileri ve fizibilite çalışmaları gibi konularda ders verildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Eğitimlerin yanı sıra, atölye çalışmalarıyla da iş planları hazırlatılmıştır. Bu eğitim programı ile risk alabilen, farkındalık yaratan, yenilikçi, araştırmacı, kendi işinin patronu, vizyon ve misyon sahibi yeni girişimci adaylarının en kısa zamanda işletmelerini kurmalarını, iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’den destek talebinde bulunmalarını bekliyoruz. Belge alan girişimcilerimiz, işlerini kurmaları ve KOSGEB’den girişimci desteği talep etmeleri durumunda, 3 bin lira iş kurma giderlerine, 10 bin lira makine, teçhizat ve ofis donanım giderlerine, 12 bin lira işletme giderlerine, 70 bin lira da teminat mektubu karşılığı geri ödemeli olmak üzere 95 bin liraya kadar destek alabileceklerdir. Bu eğitimin ardından işini kurmuş ya da kuracak olan girişimcilerimize şimdiden başarılar dilerim.”

“GÖKTAŞ: ÜLKENİN İHTİYACI GİRİŞİMCİLİK VE GİRİŞİMCİLERDİR”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zonguldak İl Müdürü Hayriye Göktaş da girişimci adaylarının arasında çok sayıda kadın görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Göktaş, “Girişimci olarak da kadınlarımızı iş piyasasında görebilmek, ülkemizin ne derece ileri olduğunu ve kadınlarımızın da artık ekonomik katma değer sağlama adına iş hayatına da girmesi beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Bakanlığımız ve Bakanımız da girişimcilere çok önem vermektedir. Zira ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu girişimcilik ve girişimcilerdir. Girişimcilik, elinizi taşın altına sokmanız demektir. Girişimcilik, üretimdir, tasarımdır, katma değerdir, ihracattır, istihdamdır. Bu nedenle günümüzün en önemli sorunlarından olan istihdama katma değerde bulunduğunuz için de sizleri ayrıca kutluyorum.”
Tören, konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Haber : 

Abone Ol