SAĞLIK

ZONGULDAK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE ZİRKONYUM VE DİŞ BEYAZLATMA UYGULAMASI BAŞLADI

Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2 yeni uygulama daha başladı.

Abone Ol


Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2 yeni uygulama daha başladı.


Zirkonyum alt yapılı sabit protez ve Diş Beyazlatma uygulaması Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından başlatıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Emre Erbaycu, Zirkonyum uygulaması hakkında bilgi verdi. Erbaycu, "Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metalin yerine kullanılan beyaz bir alaşım olan zirkonyum daha çok estetik amaçlı olarak, beyazlatma gibi metotlarla sonuca ulaşılamayan ileri derecedeki renkleşmelerde, rengi ve yapısı bozulmuş eski dolgulu, aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarında, arka grup dişlerde köprü veya kaplama olarak ve gülüş estetiğini düzenlemekte kullanılabilir. Işık geçirgenliği özelliği sayesinde doğal dişlerin görüntüsü tam olarak yakalanır. Sağlıklı dişlerin minesi ışığı tamamen geçirir. Klasik porselen kaplamaların alt yapıları olan metaller dişlerde opak bir görüntü oluştururlar, Bu da dişlerin cansız ve yapay görünmesine sebep olur. Zirkonyum ile bunun önüne geçilmiştir. Dokuyla uyumlu bir malzemedir. Metal destekli protezlerde görülen dişin boyun bölgesindeki diş etinde morumsu renklenme asla oluşmaz. Diş eti çekilmesine sebep olmaz. Yanlış fırçalama gibi sebeplerden diş eti çekilecek olursa estetik olarak kötü bir görüntü oluşturmaz. Zirkonyum kaplamalarının içeriğinde metal bulunmadığı için metal alerjisine de sebep olmaz. Pürüzsüz ve kaygan porselen yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve çay sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır" dedi.


Uygulama yönteminden de bahseden Erbaycu, "Diş metal destekli kaplamalarda olduğu gibi bir miktar küçültülerek ve diş eti sağlıklı duruma geldiğinde özel ölçü maddeleri ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir ölçü alınır. Laboratuvar ortamında dişe uygun renkte zirkonyum alt yapı ve üzerine porselen üst yapı işlenerek klinik ortamda dişe uyumlandırılır. Son olarak da özel yapıştırıcılar ile dişe daimi adapte edilir. Artık kendi dişinizden ayırt etmeden rahatlıkla kullanılabilir. Son yıllarda uygulanan yöntemler ile zirkonyum alt yapılı kron ve köprüler, metal alt yapılı kron ve köprüler kadar dayanıklıdır. Porselene nazaran kırılganlığı daha azdır. Bu durum porselenin zirkonyuma, metale karşı daha iyi adapte olmasını sağlar. Sonuç olarak da porselen kırıklarını en aza indirir" dedi.


Erbaycu, diş beyazlatma "Bleaching" uygulaması hakkında da bilgiler verirken uygulamalar hakkında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.


Haber : iha

Abone Ol